е изключително изгоден за Борисов и Пеевски. Няма нещо, за

...
 е изключително изгоден за Борисов и Пеевски. Няма нещо, за
Коментари Харесай

Владислав Горанов: Асен Василев е изключително изгоден за Борисов и Пеевски

" е извънредно преференциален за Борисов и Пеевски. Няма нещо, за което не им е угодил. Лошото е, че до момента в който им угажда, минават и неговите дивотии. Василев, целейки да е на власт непременно, позволява доста взаимни отстъпки, в случай че изобщо има някаква ценностна система в главата му във връзка с обществените финанси ". Това разяснява пред БНР някогашният финансов министър Владислав Горанов  Владислав Горанов Владислав Иванов Горанов е министър на финансите. Роден е на 30 април 1977 година През 1999 година приключва.

И изясни с какво Василев е преференциален: " Първо, легитимира ги. Второ, дава им всичко, което изискат ".

Според него обаче Борисов би трябвало да внимава:  " Докато ги търпи, да не го заподозрят, че и той е отговорен за дивотиите, които се случват под тяхното ръководство, тъй като тогава има риск да ерозира партията, а тя е най-големият му актив. Ако се счупи, на процедура целият политически капитал на Борисов ще бъде ерозиран ".

Той изрази подозрение, че без Борисов може да оцелее. По думите му обаче в партията към този момент има доста политици със лично мнение, темперамент и лъчение. 

А за, Горанов означи, че в профил наподобява, че той отмъщава на всички, които се пробваха да го притиснат в ъгъла, да го стигматизират, да го създадат въплъщение на нещо неприятно, добави мнението си Горанов.

Бившият финансов министър разяснява и бюджетът за идната година. По думите му се намираме в странната обстановка, в която Народното събрание да пази бюджета от финансовия министър. Той подсети първите диспути, свързани със законопроекта, препоръчан от Василев, и рецензиите към него.

" За пръв път сме в обстановка, в която не финансовият министър да брани салдото и параметрите на бюджета от депутатите, които желаят да харчат повече или желаят по-разюздана рамка, а сме в обстановката, в която депутатите се постанова да го играят консервативните и благоразумните във връзка с фиска. Това в последните 20-25 години не се е случвало ".

Освен че основават повече административна тежест, данъчните закони съвсем нищо не трансформират, т.е. нямаше да объркат бюджета, сподели финансистът и добави изрично: " Неприемането на промени в данъчните закони нямаше да докара до нищо трагично с бюджета като параметрични промени в приходната част ".

Според него с измененията, които са препоръчани, няма да се реализира нито една от задачите, които си е сложил, с изключение на нарастване на административната тежест. Той счита, че е евентуално сред първо и второ четене огромна част от екзотичните оферти да отпаднат: " За страдание, сме в обстановка, в която философията и концепцията за ръководство на бюджета се трансформира и то доста внезапно и бързо. Това не е ново за. Сега затвърждава усещанията, че има вяра в съществуването на перпетуум-мобиле, т.е. че посредством трупането на задължения и големи разходи можеш да увеличиш благосъстоянието на страната ".

Според Горанов не е време за избори, тъй като те няма да донесат нищо ново: " Ако в този момент се скарат, след един месец ще би трябвало да се сдобряват в същия формат ".

За него обаче е крайно време за преразпределение на пропорциите вътре във властта. Тази ниска легитимност поражда доста напрежение в политическата система и в обособените партии, изясни той и добави, че точно по тази причина е и непрекъснатото чувство за рецесия. Когато пък си малко законен, ти ставаш по-агресивен и се опитваш да използваш повече репресивни начини и способи, счита той.

Горанов изрече мнение, че ДБ имат друг метод на мислене, а сега са заели позиция да премълчават и преглъщат всички неща, които до преди няколко години бяха полезност за тях. Той ги дефинира като заложници на обединението ПП-ДБ.

Владислав Горанов  Владислав Горанов Владислав Иванов Горанов е министър на финансите. Роден е на 30 април 1977 година През 1999 година приключва показа, че не е изгубил приятелите си от партията и заявява, че към момента е член на ГЕРБ: " Няма причина и мотив да се промени това ".

Той към момента счита, че най-добрият министър-председател на България се споделя Бойко Борисов  Бойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 година  

В предаването някогашният финансов министър разяснява и включването му в списъка " Магнитски ". Той съобщи, че аргументите за това са неточни. И посочи, че няма нито едно доказателство по изказванията на Васил Божков: " Измишльотини. Не му прави чест. Не знам какво си мисли, че ще реализира по този метод ".

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР